Panou plumbat

panou plumbat calitate superioara

Utilizat in varii domenii de activitate, plumbul este un material extrem de rezistent si protector, astfel ca a devenit din ce in ce mai cautat, mai ales in domeniul medical. Spre exemplu, in lumea imagisticii medicale si a radiologiei, prezenta unui panou plumbat este obligatorie, fie ca vorbim de spitale mai mari sau clinici mai mici.

 

Panoul plumbat pentru protectie impotriva radiatiilor este conceput cu scopul de a proteja utilizatorii instalatiilor radiologice de radiatiile X. Este cunoscut faptul ca radiatiile X sunt extrem de daunatoare asupra organismului uman si ca efectul lor se produce in timp.

Pe scurt, razele X sunt o forma de radiatie electromagnetica. Acestea pot penetra si pot fi absorbite de tesuturile organismului, oferind, in final, o imagine a structurilor interne. Aceasta proprietate de a patrunde este cea mai importanta a razelor X, facandu-le deosebit de utile in practica medicala.

Insa tocmai aceasta capacitate a lor poate fi si daunatoare in raport cu organismul uman, tocmai de aceea trebuie monitorizata foarte bine. In urma unor studii numeroase realizate de specialisti, s-a constat ca, sub influenta razelor X, tesuturile biologice sufera o serie de modificari. Mai exact, in functie de frecventa expunerii, organul expus, varsta pacientului si altele, efectele radiatiilor pot deveni periculoase.

Una dintre cauze este caracterul cumulativ al radiatiei, ceea ce inseamna ca intreaga cantitate de radiatie pe care o primeste organismul in timp se insumeaza. Cu alte cuvinte, cu cat se fac mai multe explorari imagistice care folosesc razele X, cu atat gradul de iradiere este mai mare, iar odata cu acesta creste si probabilitatea aparitiei unor efecte negative ale organismului.

panou plumbat E Shielding
Panoul plumbat pentru protectie impotriva radiatiilor

Insa un panou plumbat este cea mai eficienta solutie de protectie impotriva razelor X. Tabla de plumb acopera in totalitate suprafata panoului. Numita si folie de plumb, aceasta are puritate Pb99,94Cu si

este in conformitate cu EN12588/DIN59610. Grosimile sunt variabile, de la 0,50 la 5,00mm,

in functie de solicitare clientului si solicitarilor CNCAN.

 

Un panou plumbat este disponibil in oferta E Shielding Solution in diferite dimensiuni, in functie de nevoile si solicitarile clientului. Modelele au scopul de a oferi protectie atat pe orizontala, cat si pe verticala. De asemenea, acestea pot fi fixe sau mobile.

Panourile plumbate utilizate in domeniul radiologiei pot fi echipate la nivelul ochilor, pentru a oferi o perspectiva operatorului, cu geamuri plumbate sau placi de protectie din sticla, cu echivalent plumb de 2 sau 3 mm si avand, in general, dimensiuni de 300×300 mm, respectiv 300×500 mm.

 

In privinta autorizarilor, acestea sunt urmatoarele:

 

  • Autorizatie CNCAN nr. SP 515/2020;
  • Autorizatie CNCAN nr. SP 510/2020.

 

Asadar, apelati cu incredere la E Shielding Solution, furnizorul dumneavoastra specializat pentru panou plumbat! Executam lucrari de izolatie si de montare, oferind o executie premium si preturi competitive. De asemenea, dispunem de personal calificat si numerosi specialisti in domeniu, astfel incat lucrarile sa se desfasoare intr-un ritm alert si sa indeplineasca toate cerintele de calitate. Pentru informatii suplimentare despre produsele comercializate, nu ezitati sa ne contactati!