Ecranare electromagnetica

Ecranare electromagnetica necesara pentru diminuarea campului magnetic

In domeniul electrotehnicii, procedura de ecranare electromagnetica este actiunea de reducere a campului electromagnetic intr-un spatiu prin deformarea acestuia cu bariere realizate din materiale conductoare sau foromagnetice.

 

Valoarea reducerii depinde in mare masura de materialul utilizat, de grosimea sa, de dimensiunea volumului ecranat si de frecventa campurilor de interes. De asemenea, sunt importante dimensiunea, forma si orientarea deschiderilor intr-un ecran de protectie impotriva unui camp electromagnetic incident.

 

Ecranul este in mod obisnuit aplicat in incinte pentru izolarea dispozitivelor electrice de mediul inconjurator si a cablurilor pentru izolarea firelor de mediul in care functioneaza cablul. Ecranul electromagnetic care blocheaza radiatia electromagnetica de testosterone for sale frecventa radio este, de asemenea, cunoscut sub numele de radiofrecventa.

Ecranul poate reduce cuplarea undelor radio, a campurilor electromagnetice si a campurilor electrostatice. O incinta conductoare utilizata pentru blocarea campurilor electrostatice este, de asemenea, cunoscuta ca fiind o cusca Faraday.

 

In domeniul medical, procedura numita ecranare electromagnetica este necesara pentru a diminua campul magnetic generat de echipamentele medicale de tip RMN si pentru a imbunatati calitatea imaginilor, respectiv acuratetea informatiilor prin eliminarea influentelor externe.

 

In privinta materialelor folosite in procedura de ecranare electromagnetica, specialistii recomanda tabla, ecran metalic si spuma metalica. Tablele obisnuite pentru ecranare includ de regula cupru.

Ecranare electromagnetica cu cusca faraday
Ecranare electromagnetica impotriva unui camp electromagnetic incident

Cu o vasta experienta in domeniu, E Shielding Solution este furnizor agreat Siemens Healthcare SRL pentru proiectele care includ ecranare electromagnetica cu cusca Faraday pentru echipamente medicale RMN. Oferim solutii individuale si personalizate fiecarui tip de aparat medical si oricarei locatii de amplasare, astfel incat sa satisfacem toate nevoile clientilor nostri.

 

Gratie faptului ca ne mandrim cu o echipa de specialisti si profesionisti, oferim consultanta gratuita in materie de ecranare electromagnetica si nu numai, masuratori preliminarii de camp magnetic, proiectare, executie in cel mai scurt timp si garantie cu privire la produsele comercializate. De asemenea, ne ocupam de service si mentenanta, fiind capabili sa rezolvam toate eventualele probleme in timp util. Pentru mai multe detalii, nu ezitati sa ne contactati!